"Aanvoerder zijn van het Portugese team is een van de grootste trots en voorrechten van mijn leven. Ik geef en zal altijd alles geven voor mijn land en dat zal nooit veranderen. Maar er zijn moeilijke tijden om mee om te gaan, vooral wanneer we het gevoel hebben dat een hele natie wordt geschaad", zei Cristiano Ronaldo, in een bericht op sociale netwerken.

Het Portugese voetbalelftal speelde met 2-2 gelijk tegen Servië, nadat het bij rust met twee doelpunten tegen nul voorstond tijdens de tweede ronde van de Europese Groep A kwalificatie voor het WK 2022 in Belgrado.

Het commentaar kwam na het controversiële moment in de wedstrijd toen Ronaldo in de laatste minuten van de wedstrijd een doelpunt "scoorde" dat ongeldig werd verklaard door de scheidsrechter, waardoor Portugal door zou zijn gegaan en zou hebben gewonnen.

Omdat er geen VAR beschikbaar was op het veld in Belgrado, kon het doelpunt niet worden toegekend, waardoor Ronaldo protesteerde tegen de beslissing en bij het laatste fluitsignaal van het veld stormde terwijl hij zijn aanvoerdersarmband op de grond gooide.

Cristiano Ronaldo beëindigde zijn bericht op sociale media met de woorden: "We houden onze hoofden omhoog en gaan de volgende uitdaging aan".