In de wedstrijd, met 35 minuten in elke helft, begon manager Rúben Amorim met Diego Callai, Matheus Reis, Coates, Eduardo Quaresma, Gonçalo Esteves, Matheus Nunes, Dário Essugo, Rúben Vinagre, Jovane Cabral, Tiago Tomás en Gonzalo Plata.

Tijdens de wedstrijd, waarin Tiago Tomás, Matheus Nunes, Matheus Reis en Gonçalo Esteves ook scoorden voor Sporting, kwamen Antunes, Pedro Marques en Tiago Ferreira ook in actie.

Sporting keert op 21 juli terug naar Lissabon. De nationale kampioensploeg neemt donderdag een pauze en gaat vrijdag weer aan de slag, al om 10.00 uur, achter gesloten deuren, in de Academia de Alcochete.

In Lagos kon Rúben Amorim, naast de oefenwedstrijd op 21 juli, zijn ploeg bekijken in wedstrijden met Portimonense (2-2), Belenenses SAD (2-1) en Angers (2-0).

De ploeg van Sporting trapt het seizoen af op 31 juli, met een bespreking van de Super Cup, tegen Sporting de Braga, winnaar van de Portugese beker, in een wedstrijd die wordt gehouden in het Estádio Municipal de Aveiro, aanvang 20.45 uur.

Minder dan een week later begint het met de verdediging van de titel van landskampioen, met een thuiswedstrijd tegen Vizela, op vrijdag 6 augustus (20.15 uur), in de eerste ronde van de I voetbalcompetitie.