Het Portugese team, dat niet onder leiding stond van Cristiano Ronaldo vanwege zijn schorsing, scoorde in Groep A een 0-3 overwinning.

Bernardo Silva bracht de ploeg op gang met het eerste doelpunt in de 26e minuut van de wedstrijd. Daarna volgden doelpunten van André Silva, in de 31e minuut, en Diogo Jota, in de 75e minuut.

Na de wedstrijd zei coach Fernando Santos: "Als je niet georganiseerd bent, heb je geen vertrouwen. Ik dacht, en denk nog steeds, dat ik in de wedstrijd tegen Ierland goed had gekozen, maar we kregen niet de balans die we hadden moeten hebben.

"We wisten dat dit een wedstrijd van geduld zou worden, tegen een team dat goed verdedigt, en dat als we vroeg een doelpunt zouden maken, we de tegenstander zouden dwingen om te wisselen.

"We hadden een goede prestatie, met veel balans op alle momenten, altijd op zoek naar de goal, zowel in de diepte als in de breedte. Het enige wat niet klopt is het aantal doelpunten dat we maakten, het was schaars, voor wat we produceerden".

Santos was van mening dat de eindstand 0-4 of zelfs 0-5 had moeten zijn, gezien de kwaliteit van het spel van Portugal.

Doelpuntenmaker André Silva zei: "Het ging goed voor het hele team en ook voor mij. Scoren is altijd goed. Het was een klus voor het hele team, we waren goed bezig vanaf de eerste minuut tot het einde.

"De tegenstanders zijn taai en alle wedstrijden zijn definitief voor ons."

Over zijn selectie voor de startende elf zei hij: "Er is geen gegarandeerde plaats in het startende team. We doen allemaal ons best en proberen te laten zien wat we kunnen brengen voor de nationale ploeg. Ik zet altijd mijn beste beentje voor en ik probeer het altijd te rechtvaardigen, net als al mijn collega's.

Diogo Jota vertelde verslaggevers: "Het resultaat hielp, vooral in de tweede helft. Iedereen was los, zocht naar ruimtes met de bal. We hebben het Azerbeidzjan erg moeilijk gemaakt en een goed resultaat behaald.

Manchester United-ster Bruno Fernandes voegde daaraan toe: "Het belangrijkste was om de drie punten te winnen. We weten dat als we elke wedstrijd tot het einde winnen, we door zijn."

Gevraagd naar de komst van Cristiano Ronaldo naar Manchester zei hij: "Hij is een andere speler, en we weten dat de spanning hoog op zal lopen. Iedereen kent Cristiano in dat stadion. We voelen het vertrouwen en we weten wat het ons kan geven. Onze focus, net als die van Cristiano, is om alles te winnen wat er te winnen valt".

Originally from the UK, Daisy has been living and working in Portugal for more than 20 years. She has worked in PR, marketing and journalism, and has been the editor of The Portugal News since 2019. Jornalista 7920