"Ännu en seger, ännu ett steg mot vårt mål, ännu en historisk natt med försvar av våra färger! Allt blir lättare när vi spelar hemma och inför en publik som hejar på oss från första till sista minuten", säger Cristiano Ronaldo på sociala medier.

På Estádio Algarve gjorde den portugisiske landslagskaptenen mål efter åtta, 13 och 87 minuter, de två första på straffar, för att nå 801 mål, på dagen då han spelade sin 1 103:e officiella match sedan han debuterade för Sporting den 14 augusti 2002.

Den dagen började 17-årige Cristiano Ronaldo den tredje kvalomgången till Champions League mot Inter Milan på bänken, och kom in som ersättare i den 58:e minuten för spanska Toñito i en match som slutade 0-0.

Hans första mål kom i hans sjunde match 2002/03, den 7 oktober 2002, då han gjorde två mål mot Moreirense, i den sjätte omgången av det portugisiska mästerskapet, med mål i den 34:e och 90+5 minuten, i en 3-0-seger.

Det var de första två av totalt 800, varav mer än hälften i Real Madrid-tröjan: 451 på 438 matcher, ett imponerande rekord som gör Ronaldo till den bäste målskytten i "merengues" historia.

Under nio säsonger, från 2009/10 till 2017/18, har portugisen övertrumfat alla legender i världens mest titulerade klubb, som Emilio Butragueño, Francisco Gento, Hugo Sánchez, Ferenc Puskás, Carlos Santillana, "dom" Alfredo Di Stéfano och Raúl González.

Det är utan tvekan en av de största framgångarna i den madeiranska fotbollsspelarens professionella karriär, som nu är inne på sin 20:e säsong som senior.

Innan Cristiano Ronaldo kom till Real Madrid blev han världsstjärna i Manchester United (2002/03 och 2008/09), som han nu har återvänt till och gjort 123 mål på 298 matcher, varav fem den här säsongen.

Fotbollsspelaren som är född den 5 februari 1985 har en lång karriär i det portugisiska landslaget, för vilket han redan har gjort 115 mål på 182 matcher.

På internationell nivå har ingen spelare gjort lika många mål som Ronaldo, som steg till toppen 2021: han jämnade ut iraniern Ali Daei i slutskedet av det uppskjutna Euro2020, mot Frankrike (2-2), och överträffade honom sedan med ett "bis" mot Irland (2-1), i en kvalmatch till slutskedet av VM 2022.

Han har nu gjort mer än 100 mål för Real Madrid, Manchester United, det portugisiska landslaget och Juventus, för vilka han gjorde 101 mål på 134 matcher.

Ronaldo anslöt sig till Juve 2018/19 och representerade även det italienska laget i öppningsmatchen för Serie A-säsongen 2021/22 mot Udinese (2-2) innan hans återkomst till de röda djävlarna bekräftades den 27 augusti.

Den portugisiske anfallarens övriga mål som proffs har gjorts för Sporting (fem på 31 matcher 2002/03) och för landslagen på U-21-nivå (tre på 10 matcher 2002/03), U-20 (ett på fem matcher 2002/03) och OS (två på tre matcher 2004/05).

Totalt gjorde han 801 mål på 1 103 matcher, och om vi bara räknar ihop matcherna med huvudlagen, landslagen och klubbarna är rekordet 795 mål på 1 083 matcher.