Portekiz'de kurtlarımız olduğunu öğrendiğime şaşırdım, ancak güneyde kapımın önünde çıkacağını sanmıyorum, ama yine de ülkenin kuzey ve orta bölgelerinde bulunabilirler. Çoğunlukla geceleri aktiftirler, muhtemelen en büyük yırtıcı hayvanları olan insanlarla temastan kaçınırlar. Kurtlar vahşi hayvanlar olduğu için, tavuklar, koyunlar ve evcil hayvanlar da dahil olmak üzere her türlü avı avlayacaklardır ve çiftçiler onları topraklarından çıkarmak istediler. Ama şimdi, yok olma tehdidi altında bulunan İber kurdu 1988'den beri Portekiz'de yasalar tarafından korunuyor.

1907 yılında gri kurdun alt türü olarak tanımlanmıştır ve bilimsel adı Canis lupus signatus olan İber Kurt, Birleşik Krallık Kurt Koruma Vakfı'na göre Portekiz ve İspanya'da bulunan kurtlar tek bir nüfus oluşturmaktadır. İspanya'da yaklaşık 300 üreme paketi ve Portekiz'de sadece 50-60 olduğu tahmin edilmektedir.

Kurtlar Portekiz'de bir zamanlar çok sayıdaydı, ancak 1910 yılında nüfus sadece yaşam kaybı yaşamamakla kalmayıp seçtikleri av türlerinin bir kısmının soyu tükendi. Araştırmalar, Portekiz içindeki kurt nüfusunun sadece ülkenin kuzeyinde ve merkezinde meydana gelen 250-300 hayvan arasında olduğunu tahmin ediyor — orijinal menzilin%30'una karşılık geliyor. Buna kıyasla Romanya, Avrupa'daki en büyük kurt nüfusuna sahip olup, 2 bin 500 olarak tahmin ediliyor.

Kurtlar hakkında daha fazla bilgi

Yaratıklar kendilerini büyük bir köpek çok daha büyük değildir, kadın yaklaşık 25 -35kg ağırlığında ve 35-55kg civarında erkekler.

Onlar et yiyicilerdir ve aslında yaban domuzu kontrolünde büyük bir rol oynarlar, ama aynı zamanda geyik ve yabani tavşanlar da yiyecekler - fırsatçılar da, kim oldukça mutlu bir leş yiyecekler (ölü hayvanlar) dolaşırken buldukları her leş (ölü hayvanlar).

7 üyeye kadar küçük paketler halinde yaşıyorlar, seçtikleri habitatları insanlardan kaçmak için kaba ve ağaçlık manzaralar oluşturuyor. Bununla birlikte, dağlık bölgelerden tarım alanlarına kadar her türlü habitatta yerleşebilmeleri mümkün.

Baskın erkek ve dişi, sürülerin üreyebilen tek üyeleridir ve genellikle tek eşlidir, genellikle ömür boyu süren bir çift bağ oluştururlar, diğer ilgisiz göçmenlerin yanı sıra önceki yıllardaki alt yetişkinlerden oluşan sürünün geri kalanı ile birlikte. Dişi yılda bir kez mevsime girer ve bir kez hamile kaldığında gebelik süresi 60 ila 65 gün arasındadır. Dört ya da beş yavru dişinin kazdığı bir mağarada ya da bir mağarada ya da başka bir delikte doğacak ve yavrular 12-15 gün olana kadar gözleri kapalı olarak kör doğacaklar. Dişi ilk 3 hafta boyunca sürekli onlarla kalır, eşi ve diğer paket üyeleri ona yiyecek getirir. Yavrular 8-10 haftalık olana kadar yuvada kalırlar ve yaklaşık 45 günlük olana kadar tüm paket üyeleri tarafından yetersiz yiyeceklerle beslenirler, ki bu da kendi başlarına et yemeye başladıklarında olur. Çoğu genç kurt, 2 ya da 3 yaşlarında aile sürülerinden dağılır.

Bölgesel

Bunlar son derece topraklıdır ve paketler genellikle avlanmak, yavrularını yetiştirmek ve topraklarını korumak için birlikte çalışarak 100 ila 500km2 arasındaki büyük alanları savunuyorlar.

Kurtlar oynamayı severler ve yavrular için oyun avlamak ve iletişim kurmak için ihtiyaç duyacakları becerileri öğrenmeleri için önemli bir yoldur.

Görünüşte, açık griden kırmızımsı kahverengiye kadar değişen kahverengimsi bir paltoya sahiptirler. Birkaç ilginç gerçekler — bir kurt işitme insanınkinden 16 kat daha şiddetlidir, günde yaklaşık 3 kg et gerektirirler, ancak yiyecek mevcut olmadığı ve gerekirse saatte 50 km'ye kadar hızlarda çalışabilecekleri birkaç gün sürebilir. Kan kıvırıcı ulumaları, birbirleriyle iletişim kurma şeklidir, belki de konumları, yırtıcılar hakkında uyarılar vb.

Dört farklı tipte 42 diş dolusu ağız dolusu ile tavuklarınızın etrafında güvenebileceğiniz bir şey değil, yırtma, kemirme, delme ve ezme yeteneğine sahiptirler!