Portugali voitti 21-25, 25-22, 22-25, 25-21 ja 17-15 Barcelosissa sijaitsevassa Pavilhão Desportivo Colégio La Salle -stadionissa ja sijoittui lohkossaan ensimmäiselle sijalle, mikä toi sille suoran karsinnan ennen Alankomaita, Unkaria ja Norjaa.

Portugalin joukkue oli häviöllä 7-4, mutta onnistui toipumaan ja siirtymään 10-9-johtoon, jonka jälkeen se voitti ottelun 17-15.

Inês Costa 21 pisteellä, Maria Coelho 15 pisteellä ja Joana Garcez 13 pisteellä olivat Portugalin joukkueen tärkeimmät pistemiehet. Alankomaiden joukkueessa Yike Jelsma oli 28 pisteellä paras pelaaja.

Portugalin ja Alankomaiden välisessä kohtaamisessa, joka edelsi päätöstä lohkon ensimmäisestä sijasta, Unkari voitti Norjan 3-0 pistein 25-18, 25-17 ja 25-14 ja sijoittui kolmanneksi.

Naisten alle 20-vuotiaiden EM-kisojen loppuvaihe on määrä järjestää 5.-17. elokuuta 2024 Bulgariassa ja Irlannissa.

EM-kilpailuihin pääsee 16 joukkuetta: kaksi järjestäjää (Bulgaria ja Irlanti) sekä viiden turnauksen voittajat 1. kierroksella ja voittajat ja neljä parasta toiseksi sijoittunutta 2. kierroksella.