Ronaldo scoorde het eerste doelpunt in de wedstrijd Portugal vs Ghana die plaatsvindt in de WorldCup 2023 in de tweede helft van de wedstrijd in de 65e minuut. João Felix, 27, maakte het tweede doelpunt in 78e minuut. Het derde doelpunt werd in 80e minuut gemaakt door Rafael Leão.

Cristiano Ronaldo, 37, had in elk van de WK-edities van 2006, 2010 en 2014 een doelpunt gemaakt en vier in de laatste (2018). Vandaag voegde hij daar zijn achtste doelpunt aan toe, op een dag waarop hij zijn 18e wedstrijd in de competitie afwerkt.

De speler uit Madeira, geboren op 5 februari 1985, debuteerde in 2006 en scoorde in de tweede van zes gespeelde wedstrijden, met het tweede doelpunt tegen Iran (2-0), na een strafschop, in de 80e minuut.

Vier jaar later scoorde hij ook in zijn tweede van vier wedstrijden, met het zesde doelpunt van Portugal in een 7-0 nederlaag tegen Noord-Korea in de 87e minuut.

In 2014 scoorde Ronaldo ook weer, ditmaal in de derde wedstrijd: opnieuw vlak voor het einde, in de 80e minuut, maakte hij het winnende doelpunt tegen Ghana (2-1), in een wedstrijd waarin gescoord moest worden om de volgende 16 te bereiken.

In de vorige editie, vier jaar geleden, begon de Portugese 'aanvoerder' op de beste manier, met een 'hattrick' tegen Spanje (3-3), waaronder een penalty en een directe vrije trap, in de 88e minuut, en vervolgens het winnende doelpunt tegen Marokko (1-0), in de 4e minuut.

Na de vier doelpunten in de eerste twee wedstrijden, scoorde hij niet in de laatste twee, waaronder die welke leidde tot de uitschakeling van de formatie van de Portugese club in de volgende 16, tegen Uruguay (1-2).

In 2022 begint Ronaldo opnieuw met een doelpunt in zijn debuut en is hij, naast dit record, nu nog maar één verwijderd van de evenaring van Eusébio als topscorer van Portugal op WK's, nadat de 'koning' in 1966 zijn negen doelpunten maakte in slechts zes wedstrijden.

De Portugese 'kapitein' van de nationale ploeg weet echter dat zijn record van doelpunten in vijf wereldbekers in deze editie van de competitie niet zal worden geëvenaard.

Momenteel staat Ghana - Portugal 1-3, waarbij Ghana in de 73e minuut scoort.