Na in de slotfase van het WK 2022 de titel te hebben verloren aan Benfica-speler Gonçalo Ramos, heeft Ronaldo deze nu heroverd met de komst van de Spaanse coach, die Fernando Santos heeft opgevolgd.

De 38-jarige Portugese voetballer speelde in Alvalade zijn 197e wedstrijd voor de nationale ploeg.

Ronaldo stond al alleen bovenaan de lijst van scorers door selecties, nu heeft hij er nog twee aan toegevoegd, voor een totaal van 120, al 10 meer dan de gepensioneerde Iraniër Ali Daei, de tweede op de lijst.

Als hij de keuze van Roberto Martínez blijft, kan Ronaldo gemakkelijk op weg zijn om de eerste speler te worden die 200 wedstrijden voor een land haalt.

Ronaldo maakte zijn debuut voor de Portugese nationale ploeg op 20 augustus 2003, in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Kazachstan (1-0), in Chaves, onder de Braziliaan Luiz Felipe Scolari, en bereikte 100 wedstrijden op 16 oktober 2012, tegen Noord-Ierland, in Porto, op weg naar het WK 2014 in Brazilië.

Tegen Liechtenstein begon Ronaldo aan zijn 197e wedstrijd voor Portugal en werd hij in de 78e minuut vervangen door Gonçalo Ramos, nadat hij in de 51e minuut had gescoord vanaf de strafschopstip en in de 63e minuut uit een directe vrije trap, waarmee hij op 120 doelpunten kwam.